Sidor

fredag 20 januari 2017

Fredag den 20 januari 2017

Lite konstigt att skriva 2017 efter att i 365 dagar skrivit 2016. Ett  år till handlingarna. Hemma i Rossön har det snöat men mestadels töat så gårdsplan var spegelblank då jag anlända till hemma hamnen. Men vägen Stavreviken upp till Rossön  (331 och 346) var fina natten mellan to och fredag. Inga djur som står och tittar på en vid vägkanten. Temperaturen mellan + 2 och - 2. Precis som bensinpriset går upp och ned så varierar temperaturen som berg och dalbanan på Grönalund.


Jag har tidigare nämnt  och noterat hur bensin priset åkt upp och ned under veckan eller t.om. dag,
I början av veckan låg dieseln på 14 kr/liter, på tisdag 13:35  torsdag morgon 13.75 och to kväll 13:87. Vafför är det så??


Hur som helst så är det redan nu ljusare på morgonen och även på kvällen, så nu måste man jaga alla timmers och ställa om lystiden, men såklart är det energibesparande. I eftermiddag har jag kokat lever på vedspisen. Det är också energibesparande med långkok på vedspis :-) det du.


Få se vad kvällens installation av ny president i USA innebär. Kanske man måste gå i ide i morgon och vänta till oroligheterna gått över. Det värsta som nu beskrivs i media är problemet med nätfiber kabel där hackare kan bryta sig in i alla datorer och ställa till oreda. Tänk då de kommer på och verkställer att stoppa elleveranserna eller stoppa vattenstationerna. Eller varför inte slå ut bankerna och därmed också kassorna på affärer. Då kan jag inte köpa dagstidningen eller mjölken. Bankerna har ju redan sett till att vi inte skall ha kontanter.
Dethär med kontanter kommer att göra föreningarna till förlorare. Att lägga en tjuga för kaffet går inte. Att sälja lotter på föreningsmöten går inte.
Skaffa swish vet ja!  Ja ja, givetvis går det bra för privatpersonerna för det kostar inget, men den förening som skall ha swish får betala en årsavgift på mellan 2000 - 2500 kr + 2 kr för vara mottagen swish.
Tänk dig att radioklubben i Sundsvall har träff varje tisdag och den besöks av 10 - 25 radioamatörer.
Varje tisdag skall det swishas i genomsnitt 15 * 20 kr. Då får klubben en kostnad på 30 kr och på ett normalår blir det runt 1200 kr som föreningen måste betala till baken trots att det är banken som rår för att det inte finns kontanter :-(
På tal om amatörradio så körde jag SM2AYE i Skellefteå och SM3LQI i Nyland idag kl 13:00 på 3725. Nu har auroran minskat så det börjar på att köra QSO:n igen.


Ha det bra alla läsare.

2 kommentarer:

Gunilla lskog sa...

Oh bra skrivet
Ska vi samla föreningarna med protestlista, demonstration för att få swishwn gratis?
snart kan vi inte lämna kontanter heller

Mats sa...

Varför inte, bra förslag