Sidor

lördag 20 maj 2017

Lördag den 20 maj 2017

En solig och härlig dag där gräset och löven blir allt grönare. Fortfarande 10 grader utanför fönstret. Idag startade Lions konstrunda. Ett hundratal konstnärer och hantverkare öppnar sina hem eller finns på några lokaler.
På Köpmangatan 28 i Sundsvall f.d. Galleri Versalen ställer Ateljé penseln ut. Sex konstnärer från NBVs studiecirklar under ledning av Sif Andersson. Vid betraktande av alstren får jag olika vidrationer/upplevelser. En tavla ser ut som finska vinterkriget men enligt Sif är det något helt annat som ligger bakom. En tavla är en skogsbrand typ Västmanland, men jag ser en spectrumanalysatorbild där radio vågorna spelar på skärmen. En annan ser en kyrka och en stad i bakgrunden. Det är det som är så härligt med konst, det är betraktaren som bestämmer vad den föreställer. Uppe på Sidsjö hotell fanns ytterligare ett tjugotal konstnärer, bl.a. Mildred Björkman Täby, bördig från ROSSÖN. Mildred har mera naturnära tavlor och många med sjömotiv vilket jag tycker känns fint.


Nåväl, Sverige kommer att vinna över Finland i semin.   Men det bästa är att ÖFK vann över Kalmar i fotbollen på eftermiddagen med 2-1. Alltså, Östersund är fantastisk som vandrat uppåt i serierna på några år. HURRA.
Värre är det för IFK som bara spelar oavgjort.


I morgon bär det nog av till Wiinoret för lövkrattning eller så skall jag ned till Bergsjö på portabeltesten hos SM3EXM.
 
MHF Medelpad inbjuder dig, medlem eller sympatisör till ”Gökotta” vid vår föreningslokal Wiinoret.
Torsdag den 25 maj 2017 kl 08:00.
Vi träffas vid grillplatsen för att grilla, dricka kaffe, stunds stilla tanke och kanske lite information.
Vid regn är vi inomhus.
Medtag eget fika, vi ordnar med eld och kaffe/the.

Det är en fin tradition vi har inom MHF att arrangera ”Gökotta”


 På kvällen samma dag  25 maj kl 19:00 ordnar IOGT-NTO föreningen 946 Jarlaborg med ”Tema Hatt”, vi uppmanar alla att ha en hatt vid omröstning blir det pris till bästa hatten. Uppträdande av Criss och Linde ”Tre kvinnoporträtt”


 Tisdag den 23 maj  kl. 18.30 inbjuds våra partipolitiska partier till en trivsam frågetävling i tremannalag, Drogkampen, Elimkyrkan Norra Järnvägsg 16, Sundsvall. Vi försöker också från MHF ordna med ett lag för att utmana partierna. Vi bildar lag av de som kommer till arrangemanget.
                                                                                                        Inga kommentarer: