Sidor

lördag 24 juni 2017

Midsommar 2017

Midsommarafton i Rossön, solig och fin. Hembygdsgården bjuder traditionellt till firande med dans kring stången, lotteri och kaffe med hembakat bröd. I år var det mera besökare än 2016. Det var minst 60 som lät midsommarstången stå i centrum för virvlar i dansen. Minst lika många och några till satt bänkade runt omkring. Jättekul att Rossöbor, hemvändare och nysvenskar kommer till detta evenemang då det bjuds upp.  Heja Rossön.


Många besökare är det 2017..


En improviserad kör under ledning av Antonia Bryntesson sjöng bl.a. Rossön i mitt hjärta.
På midsommarnatten var inte kölden så hård, så det blev en sväng upp till Tåsjöberget för att bese en solnedgång runt 24  00. Men det var ett massivt molnområde i väster så knappt man kunde skönja att solen fanns bakom molnen, men pirrorna på andra sidan Flåsjön lyste upp i natten med sina röda varningsljus. Hade tänkt göra lite prov med en mobilantenn för kortvågen, men det bidde inte så. Inte ens två metern var det någon vaken på, men så klart att 01:15 inte är optimalt på en midsommarnatt. Då har kanske de flesta somnat efter festligheterna under kvällen. :-(


Idag blev det hembakad jordgubbstårta till tolvkaffet på hembygdsgården då kyrkan  har midsommardagsgudstjänst enligt traditionen det också. Tyvärr var det fler besökare på ICA affären än på gudstjänsten, men det andliga och lekamliga gjorde gott.


På 13 ringen blev vi 7 st amatörer på 3725 kHz. SM5DWF från Väddö var längst ifrån idag. Kul.
Skall nu övergå till lite kontorsgöromål då det ändå inte går att vara ute och klippa gräsmattan då det envisas med att fall blött uppifrån. Tak över huvudet är skönt just nu.


Mae råkes.

Inga kommentarer: