Sidor

måndag 11 december 2017

Måndag 11 december 2017

Två dagar kvar till Lucia. Sitter på Scandic Sjöfarthotell i Stockholm och där det på onsdag morgon blir Lucia tåg 07:15 i matsalen. Härligt att få se en levande Lucia till frukosten.
I söndags hade MHF Medelpad Lilla Julafton på Skönsmohuset med 32 gäster från de andra nykterhetsföreningarna i Sundsvall. En trevligt tillställning där Christer Lehnberg sjöng och spelade kända julsånger. I morgon har SK3BG lilla julafton utan att jag har möjligheter att deltaga då jag sitter i LGR möte på Sjöfartshotellet.
Snart är det julafton, härligt att få några lata dagar hemma i Rossön. Ser fram emot en julring på amatörradio 3725 KHz på julafton kl 13.00. Sedan blir det lutfisk och en stut med skinka eller saltlever. Övriga höjdpunkter på julbordet är grisfötter, men de skall jag ha kokat själv och sedan låtit dem dra i saltlake. Köpta grisfötter är bara slabbig gelé. Under kommande vecka skall jag träffa några Tempel Riddare bröder med en julblomma.


Som vanligt (1) blir jag inte klok på drivmedelspriset, i söndags kväll tog Preem 12.97 FÖR DIESEL och i morse kostade samma diesel 14: 15. Hur kommer det sig att fluktuationen är över en krona?


Som vanligt (2) så ligger snön kvar på gatorna i Sundsvall. Dessutom har det regnat och frusit. Härligt med lite halka. Ett sätt för Landstinget att försörja sig ?


Som vanligt (3) så rullar Meetoo vidare med nya skandaler eller är det skandaler? Vart går gränsen för ofredande? Är det att titta på varandra, krama varandra, säga något olämpligt, eller är det regelrätt tafsande på annan person?
Min fundering är varför de som blivit tafsade inte polis anmält det tidigare? VAr det inte tafsande  på höskullarna i samband med logdanser förr i tiden?


Nåja sköt om dig.

1 kommentar:

Gunilla lskog sa...

Angående Metoo så har en del, inte alla, anmält och fått utredningen nedlagd, några har blivit dömda, och några har gått till sina chefer men många chefer har inte reagerat och eller agerat.
För cirka 20. 25 år sedan blev man ofta illa behandlad av polisen. DU har dig själv att skylla när du hade en så kort kjol och liknande kommentarer var inte ovanliga då.

angående snöröjning så är den usel och trottoarerna är väl det som man tar sist