Sidor

måndag 1 januari 2018

Den första dagen anno 2018

Sitter och tittar ut genom fönstret på snön som håller sig kvar i träden trots att termometern visar +1 grad. Det är vacker med rimfrosten. Natten mot nyårsafton var det - 22 grader brr, men de nya fönstren känns göra skillnad. Nu sitter jag i mitt radioshack och fryser inte om fötterna.


I vart fall var sp var det ett magnifikt fyrverkeri som företagarna i Rossön bjöd på i går kväll vid centrumplan i Bodum. Ett hundratal Bodumsbor samlades för att lyssna till kören, notera att tre nyfödda fick en bankbok samt att fem nyinflyttade till Rossön som erhöll "Bodum vår socken" av Einar Hallström. Årets Rossönbo blev Erik Bryntesson och nyårstalet som kom att handla om Bodums kyrka hölls av Mats Ahnlund.
Under årens lopp tycker jag att medelåldern sjunkit bland besökarna vid nyårsfirandet. Påfallande många barnvagnar och snökälkar var i farten.
Raketbasen Ove skötte fyrverkeriet perfekt, ingen kom till skada och väderleken gjorde att det endast blev en Lytzendimma från krutröken. Snöfallet upphörde under kvällen.
Per-Åke Bölander skötte komframochsägandet fint.
Däremot borde en insamling till nya högtalare startas så det hörs vad som basuneras ut. Eller så håller jag med flera på att bli döva.
Skulle man kunna ta hornhögtalarna från Bingon och placera dem en bit ut på plan??
Tack RSFF för allt ni gör för Rossön.
Senare vid tolvslaget så var det några som fått återbäring och brände av två fina fyrverkerier nedåt jvg stn till.

I övrigt har det blivit ett antal QSO:n på 3725 på "kl 13:00 ringen". Idag var vi nog 9-10 st som önskade varandra gott nytt år och gaggade om dit och datt. Själv fick jag en ny kontakt med SM3WCT som flyttat upp till Liden. Där jag på 60-talet gick på högstadiet då jag bodde på Gimåfors en by 3,5 mil från Liden med buss varje morgon och kväll.

Lennart berättade om hur företagarna i Liden brände av tre fyrverkerier under nyårskvällen. Liden var egen kommun före 1972. Utvecklingen i Liden har samma öden och framgångar som Rossön. Det finns ett engagemang hos befolkningen. Liden är lite större än Rossön och har fortfarande liten högstadieskola, affär, bensinmack, panget och läkare, skidbacke med lift på Vättaberget.


Utsikt från radioshacket


G5RV

1 kommentar:

Gunilla lskog sa...


Låter som en bra början på det nya året. Antar att det du gläds åt mest är radioringen.
Intressant by den där Gimåfors en by 3,5 mil med buss.