Sidor

tisdag 26 december 2017

Annandag jul 2017 på tal om snö...

SMHI har lovat snö, upp till 30 cm. Ännu har inget hänt i Rossön, men det kommer nog för temperaturen är på väg uppåt. I natt var det - 20 men nu står termometern på - 11 och fet är gråmulet på himlen. Läste just på Fejan att det var få på bion igår. Synd fr alla oss som missade.


I dagens ST.nu står det om trafikolyckor på E4 Gnarp, om kö till mellandagsrean på de stora varuhusen i Birsta trotts att  IKEA och Birsta City är stängda på juldagen.

Vidare har ST ett inslag om kommunens snöröjning. Detta med anledning av att flera insändare har haft synpunkter på snöröjningen och att snön vräks in i grindhålen hos privata. I artikeln kan man se "
"Pelle Holmbom, vägingenjör, menar att det är nackdelen med att bo i hus.
– När vi plogar en väg så måste ju snön ta vägen någonstans och då får fastighetsägarna sköta detta. De får se det som friskvård, säger Holmbom". 
Jag önskar att vägingenjören står vid min utfart kl 06 på morgonen och skottar undan 2 m3 snö som plogbilen nyss kastat in från trottoaren.


Läs själv på:
http://www.st.nu/vasternorrland/sundsvall/sa-prioriteras-snorojningen-av-sundsvalls-vagar-totalt-80-mil-av-vag-i-kommunen


Tackar vet jag Rossön, här kastar också plogen in snön i uppfarten men här är den mera utspridd för plogbilen har högre fart än i stan.


God fortsättning.Inga kommentarer: