Sidor

lördag 3 februari 2018

Lördag 3 feb 2018

Igår fredag var jag på väg från Sundsvall - Uppsala. Skulle åka tåg, men Trafikverket bestämde att alla tåg Sundsvall - Söderhamn är inställda. Bestämmer att vi tar bil i stället. I höjd med Hudiksvall meddelar trafikradion att det är stopp söder Tönnebro för två lastbilar stod över vägen. Käkar lunch i Hudik, åker sedan mot Söderhamn. Söder som Söderhamn står trafiken still. Vet inte hur lång kö det var, (vi behåller vår plats i kön) men i Gnarp hade en konvoj om 209 lastbilar fastnat i norrgående, så det var säkert minst lika många + personbilar.  Sedan drabbades vi av att tvåaxlade dragbilar med semitrailer stod stilla på enfilig väg. De var utan last och fick inget väggrepp då de inte har last på bakaxeln. Jag vet inte hur länge vi myrkröp från Söderhamn ned till Tönnebro. Där fick vi ta vägen över Ockelbo och Sandviken för att åter komma ut på E4 i Gävle.
Planen var att kl 11 vara i Uppsala. Nu kom vi fram 20:30  (9 tim sen) i stället och missade middag och underhållning på NBVs förbundskonferens.
Men idag har vi varit på Uppsala slott och smort kråset med god mat och trevlig underhållning kring de kungar som huserat i slottet.


Tänk om trafikverket kunde få ut snöröjningsresurser och saltning av våra huvudvägar, så alla lastbilar kan färdas på Europavägarna.
 I vart fall så är det en officiell  notering från Härnösand med 175 cm snödjup. En icke officiell mätning visar på runt 2 meter i en annan ort (Storsela) som radio Västernorrland besökt under lördagen


Ta fram periskopet och se vad som finns ovanför snöytan :-)

Inga kommentarer: