Sidor

söndag 1 juli 2018

Dag två av 25

En otroligt solig dag. 25 grader vid 19 tiden. Skönt att sitta i lite halvskugga.
Som utlovades i går så besökte vi Fjällsjö marknad. Kul att den fortfarande lever trots att den var hotad i vintras. Skulle köpa Fjällsjökrönikan 2018 men den var inte tillbuds. Tryckt men inte levererad. Synd, det brukar vara en höjdpunkt denna söndag att få åka hem och djupdyka i vad som tilldragit sig i socknen. Får vänta tills senare.
Tänkte köpa kaffe och en mesestut i marknadscafét men det fanns endast köttbullsmacka. Nej efter att inhandlat getmese, getost, hällakaka och maskrossirap drar vi hemöver. Tar gamla vägen via Landsomberget till Jansjö bystuga. Där har jag aldrig varit tidigare. Men se på.., här finns äkta mesestut och kaffe för 45 pix. Härligt. Vilken trevlig uteservering de har där man ser ut över Jansjön. Undrar hur lång sjön är ? 6-7 km ?
Tänk att på 70 talet flottades i sjön.
På tal om Fjällsjökröninkan så föreslog jag försäljare Abrahamsson att Krönikan om något år bör innehålla om en svunnen kulturepok, flottningen. Den lades ned 1981 så snart är det 40 år sedan.
 Not, flottningen lades ned 1967 på Gimån och Ljungan samt 1969 Indalsälven.  Vet du något om flottning på Fjällsjöälven?


Kaffekamrat Z


Kvällen avslutas med kaffe, slafskaka (Hällakaka), getmese och getost.

Ett bevingat uttryck; Juxt mesen sa´n Danke nä han åt geitosten.

73

2 kommentarer:

Anonym sa...

Prova, S H Servicecenter AB, Hoting 0671-107 62, de brukar vara duktiga med att hitta delar till gamla bilar!

Fordar

Anonym sa...

Tack för informationen, skall testa