Sidor

lördag 8 september 2018

Oerhört spännande - har jag ett jobb på måndag?

Har ikväll följt duellen både på SVt 1 och TV4. Kul att det var endast Stefan Lövén och Ulf Kristersson som duellerade de fick möjlighet att tala till punkt utan inblandning av de övriga partiledarna.
På måndag finns det risk att vi vaknar upp till en ny politisk karta och som kanske ser kulturen som ett rött skynke och vill ta bort kulturen. Folkbildning med studiecirklar kultur arrangemang, folkrörelsen, amatörteatergrupper m.fl. Tänk va torrt samhället kan bli om SD kommer till makten. Hela civilsamhället är ett viktigt kitt i landet, idrottsföreningar, politiska föreningar, kyrkan, special organisationer. Ser enbart i Västernorrland som utarbetat en Länsöverenskommelse med civilsamhället, vilken betydelse den har.

Hösten är på gång, löven gulnar och faller mot marken, rönnen släpper sina bär och gräsmattan är klippt för sista gången idag den 8 september -18.
På byn har det inte hänt så mycket annat än någon älg som fallit offer för en kula.  Noterar att återvinningscentralen har öppet lördag den 6 oktober så vi kan bli av med höstens skräp. Ser också i kyrkans  programblad fram till jul att det blir julotta på juldagsmorgonen kl 07. Äntligen gamla traditioner kommer fram.

På radiokanalen 3725 diskuterade vi idag hur det blir mycket snö i vinter eller inte. Här i Rossön är det gott om rönnbär, medan i Holmsund o Nyland är det ingen rönnbär.  Bondepraktikan sade att rönnen kan inte bära tyngd två gånger.  Frågan är om rönnen kan spå i framtiden eller det som varit.
Vi får väl se i februari 2019.

I veckan har jag i jobbets vägnar varit i Åre under tre dagar för att planera framtiden. Under onsdagskvällens middag gästades vi av Nour El Refai känd bl.a från Parlamentet. Jubel utbröt, men tyvärr hjälpte inte mig då jag aldrig sett människan eller Parlamentet. Men visst är hon ståuppare. 

På måndag börjar jag som inhoppare i flygbranschen då NBV flyttar från Linköpingsvägen till Skönsbergsvägen i nyrenoverade lokaler.

Med hopp om att valresultatet i morgon söndag går åt rätt håll i demokratins tecken.  Leve demokratin 


1 kommentar:

Gunilla lskog sa...

Instämmer i dina farhågor inför valresultatet