Sidor

fredag 21 december 2018

Parkeringsbekymmer 21 dec 2018

I torsdagens Sundsvalls Tidning finns ett reportage kring det ständiga P-eländet i Sundsvall. Affärsidkarna klagar över butiksdöden, och stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Hedenius menar att det finns gott om p-platser i Sundsvall. Betydligt fler än Gävle och Umeå. Han skyller p-avgifterna på att kommunen måste städa och snöröja p-platserna vilken man inte gör i Birsta.
I Jämtlands Gratistidning finns ett reportage från ett avslutat Leader3 projket. Där framkommer många utvecklingsmöjligheter i Strömsund. Dock noteras att "Storgatan är alltid fylld med parkerade bilar och felparkerade bilar. Här uppmanar man kommunen att finna nya centrala ytor att göra till P-platser.
Så gör man i Sundsvall också, men i södra hamnen. Vem vill gå från hamnen in på stan eller vice versa med händerna fyllda med inköpta varor?. Vi bilkonsumenter vill parkera nära affären, d.v.s. mitt i stan, inte i ett parkeringshus eller hamnparkering som ligger avsides till.
Inte underligt att Birsta eller DollarStores i Strömsund lockar bilburna handlare då p-plats ligger nära entré.

Dagens andra tistel går denna gång till Eon som inte kan fullgöra leveranser till 100%. Under december har det varit otaliga avbrott på 30 min till 7-8 timmar. Som tur är har man vedeldning som hjälper en att hålla värmen då elen försvinner. Men även mobila internet försvinner så att försöka göra kontorsarbete på distans blir besvärligt. Man kanske måste tänka om kring etablering i Bodum.
En tanke går till de som inte har alternativa värmekällor.

Idag är det vintersolståndet och dagen blir någon minut längre. Det betyder att vi går mot årsmötestider och sedan mera årsmöten. Därefter blir det midsommar. Men först skall vi fira jul och nyår utan stress och hets. Julottan på juldagen ser vi fram emot.

God Jul på dig bäste läsare.


www.st.nu/artikel/sundsvalls-kommun/tillbakavisar-p-bristen-i-stenstan-toppolitikerns-svar-maste-forhalla-sig-till-det-nya-kopmonstret  

Inga kommentarer: