Sidor

lördag 12 januari 2019

Lördag 12 januari 2019

God fortsättning på 2019.
Har det börjat bra? Det må var och en avgöra men jag kan endast konstatera att Rossönborna är lindrigt drabbad av strömavbrott om man jämför med boende i Norrtälje området där man ute på öarna skall få tillbaka elen den 21 januari. Fanken va kallt de måste ha det.
Har du funderat på vad du har hemma för att klara en längre krissituation. I juni månad fick alla hushåll en skrift från MSB där det finns en rad goda råd.  Mat, nyheter, hygien m.m.
Det är dags att plocka fram "Om krisen kommer".

 Om krisen eller kriget kommer - Svenska

Från det ena till det andra så sitter jag och kikar på webcam i Vilhelmina och Åsele tätorter. Det är spännande att se ungdomarnas rundkörning på byn. Hur många lite görde av med på en kväll? Annat var det på sjuttiotalet då bensinen gick på runt 1;50 - 1;80/liter. Men så klar var lönen betydligt lägre då. Men spelar roll då, även jag körde nog runt i Hoting och Strömsund.
I morgon börjar föreningsverksamheten så sakta komma igång, så nu är det slut på tv-tittande. På tal om TV så ser jag på Kunskapskanalen om hur hårt/fort de kan skjuta en ishockeypuck. 180 km/h men så var klubban starkt buktig. Vid ett slag gick klubban av, trots kolfiber.  Huuuvva dubbelt så fort som vi kör bil på 346:an. Hur klarar målvakten av att se pucken då den kommer rakt mot den?

På tal om att upptäcka, så var det en älg som kom lufsande över vägen (87:an) strax före Bispgården i söndags. Som tur var har jag inskaffat nya dubbdäck på Rossöns Däckservice, så det fräste bra i asfalten. Både älg och jag mår bra kan meddelas från säker källa.

Noterar att det är Junior SM i skidskytte på Hallstaberget i helgen. FRO, (frivilliga radio organisationen sköter de tre kameror som levererar på   
https://svenskskidskytte.play.livearena.com/  skrolla ned till 11 jan eller 12 jan 

https://svenskskidskytte.play.livearena.com/Vod/d6bccb94fc484c23b80fee66ef0c09b3?fbclid=IwAR2jzjkJjrOU0IxBgf296NQ9tFRMDLCOPGJrhZeQJ5-TRoA073peNQ8kgfQ 

Inga Strömavbrott idag. Nu kör vi igen.


1 kommentar:

gunillalskog sa...


Kul att FRA får vara med i så fina sammanhang