Sidor

lördag 2 februari 2019

Andra dagen i februari månad 2019 L ö r d a g

Nej Nej Nej Mello på TV. O j Oj Oj

På nyheterna skickade regeringen ut ett meddelande om att pensionsåldern höjs successivt framöver. Ett blocköverskridande beslut. Bakgrunden är att vi blir allt friskare och hälsosammare och därmed lever vi längre.
Det känns lite konstigt att hälsosjukvården proklamerar motion, hälsosam mat samtidigt som vi skall bestraffas för att vi blir hälsosammare. Visserligen är det skillnad på arbete och arbete.
På -50 talet var det tungt arbete i skogen och jordbruket. Idag 60 år senare är det lättsamt arbete med It och kontorsarbete. Då slits människan inte lika hårt. Men tänk alla som fortfarande har tungt arbete och som kanske börjat jobba redan efter skolan. Behåll 65 år och låt de som prompt vill jobba längre göra det frivilligt.
Skönt att man nu hamnat i gruppen och kan njuta av vardagen.

För ett år sedan var jag och några NBV:are på väg från Sundsvall till Uppsala för en konferens. I Hudiksvall var det stopp i trafiken. Det var krockar, avåkningar, snörök. Då fick vi en ordentlig snösmocka. De gångna dagarna detta år så har vi kommit halvvägs i snöandet. Och som vanligt så är delar av snöröjningsapparaten satt på fötter. Åtminstone bussgatorna. Och givetvis så är garageuppfarten igenplogad. Som tur är har hyresvärden skaffat en traktor så han kan köra undan snön på garageuppfarten, men det sker först fram på dagen, så på morgonen 07:30 får man ta fram skyffeln för att komma över den ½ meter höga snövallen. :-(

I veckan har det varit SM i diverse vinter och andra sporter. I onsdags var det snöskotercross. Tala om att förstöra maskinerna eller förarna. Vilka monsterskotrar.
C Kalla har haft det motigt under första månaden 2019. Kul att vi har ett brett landslag på gång. Nu blir det världscup i utförsåkning från Åre. Heja Sverige.

Övrig tid försöker jag köra FlexRadio 6500 genom remote via vår klubbradio i Sundsvall.

- 7 grader, go kväll

2 kommentarer:

gunillalskog sa...


Jo pensionsåldern skulle vara flexibel mellan 60-70 år. Många vårdbiträden som slitit hårt och om cirka 20-30 år är den nya gruppen personliga assistenter de som slitit hårt och inte ens orkar till 65.

Anonym sa...

Jo det är nog sant. Men det finns jord och skogsbruk, byggnadsarbetare m.fl. grupper som int e orkar till 65.