Sidor

lördag 9 februari 2019

Andra lördagen under mello köret

I dag på eftermiddagen har det regnat och just i denna stund kl 20:00 är det +1 grad och snuskigt halt inne i stan. För som vanligt har vi bilister fåt möjligheten att trampa ihop den snö som skvättat på under veckan. De lär bli öppet hus på sjukhuset kan man befara.  Sand? vad är det?

De som inte är ute och halkar omkring kan se mello på TV. Själv har jag KIWI SDR från Utanede  SI9AM och lyssnar på konteststationer som ropar hejvill på 80 meters bandet. Det är konditioner.

Idag har jag varit på radioklubben SK3BG för att lära mera kring FLEXradio 6500. Christer SM3ESX och Jörgen SM3FJF har pedagogiskt lotsat oss runt i menyerna för bäst resultat av inställningar och avstämningar. Nu skall vi träna några veckor framåt för att gör en ytterligare uppsamlingsträff.

Sitter och tittar på trafikverket.se väderkarta och hela södra Sverige har runt +4 - 5 grader varmt. Rapport meddelade att stora översvämningar sker i västra Götaland. "Huvva"

I Rossön ser det ut att vara c:a -5 grader. På tal om det så fick jag Eon faktura igår. Under januari 2019 har det förbrukats mera el, (åtminstone dyrare än 2018), märkligt då jag inte varit hemma och förbrukat energi. Måste varit en kall månad, men det var kallt 2018 också.

Söndag blir en lat dag med incheckning på SK2SSA bulen kl 08:30. Skall också försöka köra SE19SKI som är en jubileumssignal i samband med VM i Åre och Skidskytte i mars månad i Östersund. Kul med lite rara klubbsignaler.  http://www.sk3jr.se 

Kommande vecka ordnar Folkbildning Mittnorrland föreläsningar på biblioteket i Östersund samt på SCANDIC nord norr om Sundsvall.
Edna Eriksson har arbetat med mångkultur, mångfald, likabehandling och jämställdhet i snart två decennier. På tisdag 12 februari föreläser hon på Östersunds bibliotek kl 13-16.

"Vår demokrati är skör och får aldrig tas för given. Edna Eriksson kommer att tala om 10 sätt att rasera demokratin och 10 steg att stärka eller skydda den. Vad är en demokrati och vad hotar den? På vilket sätt? Vilka konflikter pågår och hur ska vi förstå dem? Vad kan du och jag göra och hur angår det oss? Edna tar utgångspunkt från mänskliga rättigheter och vår grundlag för att navigera de stora frågorna till vår vardag genom filmer, aktuella exempel och sin egen verksamhet samt privata liv."
Hämtat från Camilla O pressmeddelande.

Runt om i landet genomför kommande vecka "Spela Roll" en aktivitet initierad av CAN och nykterhetsrörelsen. På kulturmagasinet och Unga Magasinet i Sundsvall genomförs flera föreläsningar.

OJ OJ  Jan Malmsjö  86 sjunger i mello. Inte dåligt. Hej clown.






Inga kommentarer: