Sidor

lördag 21 mars 2020

21 mars 2020

Snart har mars passerat och Corona håller på att lamslå hela Sverige. Sjukvården går under, företag dukar under och det ser eländigt ut. I tidningen NordSverige fanns i torsdag en artikel om amatörradions möjligheter att vara en resurs i kristider. Kul att tidningen lyfter sådana saker.
I kväll har vi nåtts av att i Norge får inte alkohol serveras på krogarna och i Frankrike sätter polisen i helikoptrar för att se vart människor befinner sig.
Det som kanske upprör mig mest är att Kina registrerar sina medlemmar vart de är och kommer att vara och hur de rört sig efter utbrottet i Guhan. Staten Kina tar en möjlighet att kolla var i världen medlemmarna finns. En form av åsikts registrering som är ful tycker jag. Men kanske kan det vara bra för att minska risken för smittspridning. Framtiden får avgöra. Hoppas att jag själv och hustrun tillfrisknar från influensan så de fina soliga dagarna kan nyttjas.
Det värsta just nu är att det rasat snö som frusit till is framför vebo dörr´n så jag kommer inte åt veden, så nu blir det inget varmvatten eller kvällsmysig brasa. Men elen fungerar fortfarande :-)

Inga kommentarer: