Sidor

tisdag 17 mars 2020

Sjuttondedagen i mars månad anno 2020

Sverige är fantastiskt i dessa tider.....
Idag har en av mina radioklubbar genomfört sitt årsmöte genom Skype konferens. 13 st på Skype och 5 st på klubblokalen i Sidsjön Sundsvall. Detta gjorde klubben på grund av Corona problematiken. En i Åre, en i Söderhamn, en i Rossön resten i Sundsvallsområdet. Det gick fantastiskt bra, alla mutade microfonerna och endast en talade i sänder. Mötet var väl förberedd av ordförande SM3LDP.

Igentligen skulle jag varit på Backe HC i måndags för att få lite omvårdnad. Men eftersom jag var lite eller ordentligt förkyld i onsdags förra veckan. Men igår hade "takdroppet" och målbrotts ljudet försvunnit. Jag är inte välkommen till BHC och fick i stället besök av två "rymdvarelser". Regionen har dragit på för fullt för att inte smitta skall spridas, så även vid hembesök får sköterskor och läkare dra på sig skyddsutrustning  som vi kan se på TV.

Men det är lite intressant att följa Coronan vad den hittar på. Ingen vill åka TAxi varannan SJ tågaavgång ställs in p.g.a att personal är sjuk, Räddningstjänsten rycker ut med minskad styrka.
Affärerna får slut på hyllorna, speciellt toapapper. (Själv har vi inte köpt toapapper sedan midsommar 2019 då vi flyttade på från Sundsvall. Men det kanske beror på att vi köpt in en massa balar från en idrottsförening i Sundsbruk).

Det känns som att sitta i en karantän då man läser att föreningar i Rossön ställer in sina årsmöten under rådande hälsoförhållande.  Det är tvär tomt att inte få gå på studiecirkel eller årsmöte. Rest Flottaren har också stängt en vecka.

I helgen kom information om att Sverige saknade beredskapslager av olika slag. O så klart när de beslutande bestämde att det inte föreligger något hot om ofred, så alla våra lagerlokaler runt om i landet är tömda sedan 1980. Men nu skulle de t behövas, ris, mjöl, salt, skyddshandskar, munskydd osv. Detta är en ögonöppnare för MSB och länsstyrelserna.

I morrrn är det onsdag så det blir väl att försöka kränga några QSO med SM3GT i Nerja, SM3CIQ i Föllinge m.fl.

Nu måsta TV kändisen Anders Tegnell få sova för att återhämta sig.

Inga kommentarer: