Sidor

torsdag 29 maj 2008

No 19 29 maj 2008

Huvva, nu var det länge sedan jag var inne och skrev ngt. Följande har hänt;
Årsmöte med NBV MittSverige och NBV Västerbotten genomförda. Årsmöte med MHF region XYZ genomfört. Friskvårdsmässa på Tonhallen den 5 maj. Två grupper EU mopedungdomar har erhållit förarbevis. Bytt bil, till en Citroen c5. I lördags var jag i Hoting i samband med att Bil Ivar hade öppet hus. En massa aktiviteter, men MHF fanns med vältebilen, där jag demonstrerade hur bra bältet håller en kvar i stolen när bilen hamnat upp och ned. En bra dag med många besökare. I går och idag har jag följt Lars Svedberg som forskat lite kring folkbild-ningens betydelse för folkrörelsernas framväxt i början av 1900 talet. En mycket intressant föreläsning där Lars frågar sig var eldsjälarna tar vägen. Finns dom om fem år? Jag tror inte det.
En eldsjäl måste få hjälp att utveckla sig. I 1900 talets första hält var studiecirkeln den smältdegel där medlemmarna fick sin demokratiska skolning att överleva sin tro på ett bättre samhälle.

Nu skall vi strax byta position för NBV kontoret i Sundsvall. Kring 15 juni flyttar vi till Utvecklingscentrum eller Metropol som det också heter. Vi lämnar vårt centrala läga i Blå huset men hamnar förhoppningsvis i en kunskapstörstande smältdegel. Vi får utvärdera flytten i slutet av året.

Snart drar Åke och grabbarna igång vårt båtprojekt "0 promille på sjöng också.
Vi startar i Härnösand i samband med stadsfesten och HSS 100 års jubileum. Sundsvall kör vi veckan efter midsommar.
Första semesterveckan finns MHF vid Armsjö rastplats och bjuder på kaffe till de trötta bilåkarna som stannar till på rastplatsen.
Sen blir det semerster. Vart jag skall åka? Det återsår att se. Men ngn stans blir det säkert.

2 kommentarer:

Rusan sa...

Har övrig kommentar på min blogg blev fel när jag skrev adressen
Att samlas kring ett ämne eller ett projekt och jobbar fram ett resultat genom studiecirkeln, är det perfekta sociala sättet att nå kompetens.

Rusan sa...

Instämmer i föregående Det var otroligt bra sagt