Sidor

lördag 19 juli 2008

No 26 19 juli 2008 Bodumsparken

Idag har det varit drag på byn. D.v.s. det har varit fisketävling, stockpaddling, barnbåtstävling, stockrace och levande musik vid Bodumparken, vid Fjällsjöälven mitt i Rossön. Soligt och skönt väder lockade ut många Rossöbor och turister till en trevlig aktivitet. Konferencier var som vanligt Ove på Sport och Färg. Han har alltid en massa underfundiga kommentarer. På tal om färg så investerade jag 950 kronor i färg och penslar i morse. Syftet är att måla om skåpluckorna i köket. Gunilla tyckte det när hon var på besök. Nåväl det är ett långtidsprojekt så framåt september torde det vara klart.
I övrigt har jag påbörjat att fylla vedboden med vinterförrådet av björkved.
Vad har hänt på byn i övrigt?
I torsdags var det Allsång i Bölen som lockade rekordmycket allsångare. Men det så klart när det serveras hembakat smörgås med getost och getmese...
Flera skyltar om att bär köpes har kommit upp, så det betyder att hjortronsäsongen är på gång. Det blir en bra skörd i år spår flera bybor. Loppis är det idag lördag och i morgon söndag vid Bodumsparken.
Vår egen turistbåt "Bärgaren" ligger fortfarande på land. Skandal....
Bärgaren är en f.d. bogserare som under flottningsepoken gick i StamseleFaxälven ovanför Ramsele. Den var en sväng nere i Sandslån i slutet på 80-talet för att dra "ramsor" vid "skiljet".
Turistbåten är en gåva från Ångermanälvens flottnings förening (1982) till Bodums Hembygdsförening och skall trafikera de 18 mil stränder som finns i Bodumssjön. Tyvärr saknas medel för att driva båten.
I Backe har hittats en benkota från förhistorisk tid. Utredning pågår kring dess härkomst.

Det är nu kl 22:36 en ljumen lördagskväll med 16 grader. Skall nu fortsätta skriva lite i MHF;s tidning Ratta Ren.

1 kommentar:

Rusan sa...

När ska vi plocka hjortron