Sidor

måndag 28 juli 2008

No 27 den 28 juli 2008 Hjortronen kommer

Nu har Ostindienfararen Götheborg besökt Sundsvall. Ett fint påkostat arrangemang av Sundsvalls kommun. Hon var majestätisk där hon anlöpte och lika majestätiskt var det då hon lämnade Sundsvalls hamn den 25 juli på väg till Örnsköldsvik. Ett sextiotal småbåtar eskorterade ut förbi Draghällan och Alnön.
Vårt 0 promille projekt på sjön, genomfördes under tre dagar nere i hamnen. Tommy från Skellefteå hade soppköket i trim och vi serverade alkoholfritt vitt vin till fisksoppan. Många besökare passade på att smaka och samtidigt kunde vi göra en enkät vad de tycker om att straffgränsen på sjön är 1 promille mot 0,2 i trafiken. De flesta anser att det skall vara samma gräns. Men givetvis finns det en och annan som ser det som en integritets problem om man inte får dricka vin till maten då man ankrat upp i en fin vik.
Wivstavarfsdagen den 26 var vi från MHF också med på. Vår vältebil snurrade med föräldrar som ville prova hur det är att hänga upp och ned i bilen. En nyttig lektion som de fick av IngaSara C. Vädret var perfekt, sol, sol, sol. Som tur var fick vi en björk att vara under så det blev perfekt i den lätta sjöbrisen som välde in. Tyvärr var det lite sortin över dagen, då Wivstavarfs fabriken slagit igen och 180 mist sin inkomst. Till minne av den historiska tiden som finns kring bruket, båtvarvet och platsen har en rikt illustrerad bok sammanställts, som nu såldes.
På söndagen satt jag ute under min korkgran och skrev in resultatet av alla enkäter från hamnen i onsdags - fredags. Givetvis hade vi jättevarmt, 27 grader, så kläderna åkte av. Det straffade sig i natt. En räka har kvidit i bingen hela natten. Så fel det kan bli...
Vad beträffar hjortronen så är det på gång, men det finns inga mängder här. Det verkar bli bättre utdelning söderut. Men någon liter lär det väl bli. Annars så har affärn på byn, hjortronsylt...
Lite ved pyssel, åka ut på ranchen (Gesnäset) och kanske en sväng till Hoting för att proviantera lite prylar till bilen. Det blir en solig dag i dag också, i vart fall är det 18 gr nu kl 08:15.

Till min stora sorg har jag noterat att "Bärgaren" fortfarande står på land, och dessutom har hembygdsföreningen dragit på kapuschongen på båten. Skandal. Bärgaren skall ta med turister runt Bodumssjön.

Ha det artut

Inga kommentarer: