Sidor

tisdag 15 mars 2011

No 167 tisdag den mitten av mars månad

Hämskt med alla nyheter som rullar in på TV och tidningar från Japan.
Man tycker def synd om den Japanska regeringen som skall handskas med dels en naturkatastrof och dels en okontrollerad kärnkrafts olycka. Folk vet inte vart de skall ta vägen.
Jag lider med dem. Tänk att inte ha vatten, el eller tak över huvudet i november månad...
3-4000 millisivert risk för dödsfall

Norrstyrelsen nedlagd
Konstaterar i en artikel i ST idag att man beslutat lägga ned den sk norrstyrelsen. Västerbotten anser att det inte är fruktbart då Jämtland söker sig söderut, och Västernorrland velar. Själv tror jag inte på en norrregion eftersom att det blir ett gigantiskt geografiskt område. Däremot så är nog invånarantalet lite i underkant. Men varför får lilla Halland och Lilla Gotland vara egna regioner. Det bor inte speciellt mycket folk i Hallands län, 300.000 invånare och Gotland 57.000. Norr regionen skulle kunna bli runt 830 000 invånare.

Låt Norr och Västerbotten bilda en region och Västernorrland, Jämtland och Hälsingland bilda en egen. Då kan också Sundsvall kalla sig huvudstaden i regionen :-)

På söndag skall jag se Sundsvall Blåsorkesters vårkonsert på Hedbergska skolan och andra skall se Janeric Bylunds Reseäventyr på Sumatra, som han visar på Hällan, södermalmsgatan 40 på söndag den 20 kl 17:30.

Ha det artut

Inga kommentarer: