Sidor

måndag 27 augusti 2012

No 241 måndag 27 aug 2012

En helg med massor av vatten
Åtminstone i kusttrakterna har det regnat ordentligt. Under korkgranen var det endast söndag em som blev blöt. I fredagskväll blev det sotare nere i Jättendal, i lördags surströmming med kusin Berra.
Nu måste jag lägga in bilistens klagan. Sundsvalls kommun har under hela sommaren hållit på med Västra vägen ut mot Bergsåker. Nu har man äntligen kommit så långt att man kan skönja hur det skall bli. Och nog fasen får fotgängare och cyklister det beviljat. Den nya gångvägen som beläggs är mer än 1½ bilbredd. Bilisterna får nöja sig med knappt tre bilbredder. Denna väg med så stor trafikvolym borde ha dubbelfil. Tänk, på 60 -talet var det dubbelfil från Granlo infarten och ned till nuvarande trafikljus vid Västermalms skola. Det kändes då som att man var i en storstad. Du gör trafikplanerarna livet surt för oss bilister. Det är samma sak på Bergeforsbron norr om Sörberge på väg 331. Där har fotgängare och cyklister en mycket bred trottoar. Hur många är det som går på den bron??  Samma sak på Västra vägen, hur många kommer att gå där jämfört med hur många bilister som skall trängas på en smal väg.
Usch #Sundsvalls kommun. Minus tio denna gång.

Spelet om Stenstan får många poäng av mig, men det var inte kommunen som gjort det. Teater Soija och teater Västernorrland.

Nu är man på Fridhemsgatan och kraffsar. Det är bättre att de asfalterar själva körbanan och låter gångvägarna vara som de är. Skall det nu krafsas längs Fridhemsgatans gång och cykelbanor, är det så att man bör gräva ur så det blir en plan lutning. Det är för mycket tjälskador som förorsakar att det blir halt och fötterna far undan då man går.
Det är inte roligt då det går dåligt för ngn, men nu kanske gatufesten sansar sig nästa år och inte blir lika vräkigt onykter. Gör en fest där alla kan njuta.

Just det, körde portabeltest förra söndagen. Det var kul. Fick QSO med en LA station dessutom.
73

Inga kommentarer: