Sidor

söndag 23 september 2012

243 Söndag 23 september 2012

Regntunga skyar
Regn idag, regn i går. I går var det Ljusta dagen med en massa aktiviteter som tyvärr regnade bort. Första timmen var det uppehåll men sedan...
I veckan var jag ned till Gränna fram och tillbaka. Gränna ligger kommunikationsmässigt ocentralt så det är bara bil som gäller. Lånade en Renault Megane disel. Trodde att den var bränslesnål, men se, den drog 0,6 vid 100 och 0,7 vid 120 och 0,9 vid 140. Nä det lev dåligt betyg för de 150 milen via Strängnäs och Arboga. 7 timmar effektiv körning inkl ett kort stopp i Gävlebro och Tönnebro för "oljebyte".
I Gränna sov jag över på  Amalias hus, som låg vid Tempelriddarnas monument efter det första Templet Alpha 1878. Gränna är en liten stad med sina polkagrisaffärer.
111
Om en månad kan det bli dags att besöka en polkagristillverkare :-)
Läste två trevliga artiklar i PC för alla senaste numret. Det en var hur man kan göra en yttre antenn till mobilt bredband. Det andra var hur mobiltelefonsanvändning påverkar trafiksäkerheten. Det blir en artikel i Ratta Ren.
Idag skall jag göra en sväng till Kjell & Company för att handla öronklaffofon och en extra antenn till det mobila bredbandet.
Jag lyssnar numera på amatörradio via datorn och då blir frugan störd då hon lyssnar på körslaget på TV4 :-(

http://sk4ko-websdr.no-ip.org:8901/  klicka på denna länk så kan du lyssna på amatörradio.

Ha en bra dag
Dagens Tistel
Nu har de anlagt ett farthinder utanför huset. En busshållplats där man inte kan köra om. Två bussar 3 och 4 står och tar upp / lämnar passagerare då är det tvärstopp i en minut. Det borde vara så att bussarna har särskilda avfartsfickor  som det var förr. Det är en terror mot oss bilister bara föra att fogängarna skall gå säkra.  F@n hur var det på 60 - 90 talet?  BRA.

 

1 kommentar:

Rusan sa...

Instämmer det där med bussarna
Ha en bra söndag