Sidor

söndag 2 december 2018

Söndag 1:a advent

Riktigt "subvär" ute.  +2,6 då det borde vara - 3 och snö. Förr var det fördetmesta snö vid julskyltningen. Nu är det  inget julmys längre. Kanske är det riktigt att november 2018 är den varmaste november månaden  på väldigt länge. Nåväl, det blev inget besök på julskyltningen i Sundsvall. Vad i staden i staden, d.v.s. Skönsberg där Föreningen Enhörningen hade julöppet i NBVs lokalen. Några besökare kom och ett litet överskott i  kassan noteras vid eftermiddagens slut. På TV:n fladdrar andra åket förbi. Har inte förstått mig på detta program. Vad vill programmet förmedla? Och svär gör de i vart fjärde ord.
På tisdag bär det av till Jättendal där RT Idun firar Adventshögtid. Blir nog lite god mat. På tal om god mat så hemsökte vi IKEA igår och åt deras julbord. Det var inget fel på det. Gott. Men saknade grisfötter och lutfisk.
Ett mumsigt julbord skall bestå av:
- lutfisk med béchamelsås
- grisfötter
- kokt salt lever
- skinka i tjocka skivor
- Zeunerts julmust
- rullströmming

på juldagsmorgonen skall det vara
- grynkaka
- blodpudding

Ser fram emot den 20 december då vi stänger butiken tillfälligt för året. Flera dagar i lathetens tecken och en del radioköra.

För tidigt att önska en god jul, men i alla fall god 2:a och 3:e advent.

73 de KDY

1 kommentar:

gunillalskog sa...


Du har inte helt rätt.

Ett julbord ska bestå av lutfisk,sill. skinka äppelmos till skinkan sylta, prinskorv och köttbullar i nödfall. absolut ingen lever men grisfötter går bra och mycket julmust.


Juldagen blir det revbensspjäll

Må gott Ät och njut